Vääristynyttä perussuomalaisuutta?

Keskustelu Ronnista ei ota laantuakseen ja monivärisyyden pelkoa levitetään myös kuntarajojen ulkopuolelle. Vieraan geeniperimän aiheuttamasta vaarasta Lammilla huudetaan isoilla kirjaimilla, vaikka samoilla nurkilla alkeellisiin taksiryöstöihin ovat todistettavasti kyvykkäitä myös isänmaan omat toivot.

Kuten nuijamies Kiemungille, myös itselleni Hämeen Sanomien keskustelufoorumin maahanmuuttajakeskustelu ollut viime viikkojen takuuvarma päivän pilaaja. Puskista huutamista useamman nimimerkin toimesta piisaa ja silloin tällöin lausuttu vähän neutraalimpi sana vaiennetaan runsaan sinivalkoisin sanankääntein. Tuntuu jopa siltä, että mahdollisesta Suomen muslimiväestön lisääntymisestä kohkaaminen herättää enemmän haluja kuin oman, ”puhtaan” siemenen siittäminen eteenpäin. On voitu nähdä, ettei universaali rakkaus ole perushämäläinen arvo, mutta siinä sivussa, ainakin osittain vastoin omaa tahtoaan myös Perussuomalaiset ovat puolueena saaneet negatiivista julkisuutta. Vai kuinka mairittelevaa mainosta puolueelle on se, että samassa lauseessa henkilö X toivoo somaleiden karkotusta ja Perussuomalaisten äänivyöryä?

Ei ole Timo Soinin vika että hänen johtama puolueensa nauttii suurta suosiota myös vihamielisten idioottien keskuudessa. Perussuomalaisia äänestävien joukossa erilaisuutta vastustavien, mitättömän itsetunnon omaavien ja henkisen, ehkä fyysisenkin munattomuuden näivettämät rassukat ovat marginaalinen joukko, mutta tällä hetkellä leimanneet valitettavasti myös puoluetta muukalaisvihaa kannattavaksi. Esimerkiksi Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa ovat perussuomalaisten kaksi valittua valtuutettua ensimmäisten viikkojen kokemuksella oikein mukavia miehiä. Tuskin koskaan vaihdan heidän kanssaan kasvisruokareseptejä, mutta ei heistä Hämeenlinnan Halla-ahoiksikaan ole, onneksi.

Minun maailmassani todellinen vässykkä menee perussuomalaista oikeammalle. Pelkuri palvoo vastaisuudessakin tyhmempiä saarnamiehiä kuin Timo Soini ja valitsee esikuvakseen esimerkiksi Olavi Mäenpään ja puolueekseen vähemmän uskottavan, löyhän poliittiseen sinivalkoisen liikkeen. Ennen islamistisen vallakumouksen todellista puhkeamista olisi kenties syytä kerrata Perussuomalaisuuden historiaa. Sieltä selviäisi, ettei Veikko Vennamo ollutkaan natsi

5 kommenttia artikkeliin “Vääristynyttä perussuomalaisuutta?”
 1. Timo Myyryläinen sanoo:

  Pullerinmäen SIKA-katsomo on tullut myös Lammille. Kyllä sen moiset ääntelyt kuultiin pakolaiskeskuksen keskusteluillassa. Ihmettelen suuresti missä olivat ne örveltäjät silloin kun keskusteltiin kuntaliitoksesta.
  Kylähän tämä tiedettiin, että meitä lammilaisia tullaan viemään kuin pässiä narussa Hämeenlinnan kaupungin sanelemana.
  Tosiasiasia on, että tyhjät tilat tulee jotenkin hyödyntää ja Ronnissa niitä on.
  Kun se juna nyt on lähtenyt jyräämään eli pakolaiset tulevat Lammille niin koko homma on hoidettava fiksusti, hyöty on korjattava kotiin ja pakolaisille annettava se arvo joka niille kuuluu.
  Mielestäni hyvin tärkeä asia on se että niille järjestetään heidän vaatima ja tarvitsema ruokahuolto sinne Ronniin. Ei ole hyväksi, että 150 pakolaista kulkevat kauppa-asioillaan päivittäin kylällä. Se jos mikään voisi aiheuttaa paikallisväestössä närkästystä.

 2. meinaatko Timo, että ihmisten ei pitäisi saada liikkua vapaasti?

 3. Timo Myyryläinen sanoo:

  Joutsenon malli ei ole hyvä kun siellä annettaan päiväraha kullekin käteen ja jokaisen pitää hankkia oma ruoka lähikaupasta, jonne on matkaa 3 km ilman yhteiskuljetusta. Lisäksi pakolaisilla on omat oikeutetut ruokailutottumukset joihin ei ehkä täkäläisellä ruokakaupalla ole valikoimaa.

 4. Erkki Strömberg sanoo:

  Pakolaiskeskuksen tarkoitus on ”varastoida” pakolaiset pyrokratia-käsittelyn ajaksi ja samalla kotouttaa heitä (ei niitä) ehkä tulevaan kotimaahansa.

  Miten Timo kotouttaa sulkemalla heidät Ronniin niin ettei edes kauppaan pääsisi kirkolle!

  Tilakatselmuksessa ainoaksi miinukseksi Ronnille tuli syrjäinen sijainti, mutta alunalkaenkin suunnitelma on ollut sijoittaa lapsiperheet tai lapset huoltajineen kirkonkylälle kuten Turvalla kuulimme. Näin saadaan kotoutus ainakin lasten osalta mahdollisimman pikaisesti käyntiin. Ruotsin kokemuksen mukaan lapset parhaiten kotouttavat omat vanhempansa uuteen ympäristöön.

  Lammin päiväkodilla tehdään jo nyt työtä maahanmuuttajalasten kotouttamiseksi, jotta he kouluikäisenä pärjäisivät normaaliluokissa Konnarilla. Onneksi siellä on muutakin henkilökuntaa kuin Timon kepun jäsenkirjalla valitsemia!

 5. Ari Uuramo sanoo:

  No nythän on alkanut kotoutus innolla ja taitaa olla siemenkin laskettu vakoon korkoa kasvamaan.

Jätä kommentti

css.php